Shinnecock Hills Golf Club

Posted in : golfbanor on by : classical Comments: 0

Shinnecock Hills Golf Club har en hel del att erbjuda golfintresserade. Deras banor ligger väldigt högt upp på rankingen. Det är i och för sig en självklarhet att banorna rankas högt med tanke på att Shinnecock Hills Golf Club varit värd för U.S. Open hela fyra gånger! Under 2018 och 2026 kommer den återigen att vara värd för den anrika tävlingen.

En riktigt klassisk klubb

Shinnecock Hills Golf Club tillhör en av USA:s mest klassiska golfanläggningar. De själva säger att de var den första golfklubben som arrangerade uppstyrd golf. Golfklubben startades redan 1891. Något som dessutom hyllar Shinnecock Hills Golf Club är att de var den första golfklubben att anta kvinnliga medlemmar och spelare, något de gjorde direkt från starten.

Golfbanan

I fokus ligger så klart själva golfbanan. Shinnecock Hills Golf Club har en 18-hålsbana. Den är senast designad av William Flynn 1937 och tidigare än så var det C.B. MacDonald (1901), Willie Dunn (1894) och Willie Davis (1891) som stod som designers av banan. Banans längd var vid US Open år 2004 6 397 meter och den ligger på par 70.

Spela på Shinnecock Hills Golf Club?

Du som läser det här och är golfintresserad undrar säkert om det är möjligt att spela på Shinnecock Hills Golf Club. Tekniskt sett är det möjligt men det är oerhört svårt. Shinnecock Hills Golf Club är nämligen en privat klubb och du behöver bli inbjuden av en medlem för att få spela där. Det är lite synd eftersom att Shinnecock Hills ligger i delstaten New York, en delstat många svenskar besöker. För en golffantast vore det självklart trevligt att kunna åka förbi och testa på den här golfklubbens oerhört fina banor och ta del av en historisk tradition.