Royal County Down

Posted in : golfbanor on by : classical Comments: 0

Royal County Down är en anrik golfklubb som många spelare drömmer om att en dag få spela på. Golfklubben ligger på klassisk mark i Nordirland och dess banor har huserat många av världens bästa golfspelare. Vem är inte intresserad av att spela på en sådan golfklubb?

Golfturneringar på Royal County Down

När man kollar på vilka turneringar som haft tävlingar på Royal County Down förstår man snabbt att det verkligen är en anrik klubb som har mycket att erbjuda. Några av de turneringar som haft tävlingar där är Senior British Open Championship, The Amateur Championship, British Ladies Amateur Golf Championship, Curtis Cup, Walker Cup, Palmer Cup och Irish Open.

Royal County Down och dess banor

Royal County Down har en total längd på 6 587 meter och ligger på par 71. Banan designades först av Old Tom Morris och öppnades redan 1889. Sedan dess har namn som George Combe, Harry Vardon och Harry Colt varit med och utvecklat banan vidare.

Besök på Royal County Down

Nordirland är på många sätt fantastiskt, inte minst när det gäller golf. Ett besök på Royal County Down är därför ett riktigt bra resmål för dig som är golfintresserad. Som gäst kan du inte spela på deras championship link när du vill. I skrivande stund är det måndag, tisdag och fredag på morgon och eftermiddag, samt torsdag morgon och söndag eftermiddag som gäller för dig som besöker klubben. Priset för att spela är olika beroende på när du väljer att åka dit. Dyrast är det mellan maj och oktober på söndagseftermiddagar, då en runda kostar 240 pund. Billigast är det mellan november till februari då det kostar 70 pund per runda. Se bara till att passa in det med de tider det är öppet för gäster att spela!